imię i nazwisko

e-mail

treść zapytania

MENU WIELKANOCNE 2021

2 i 3 kwietnia realizujemy wyłącznie zamówienia świąteczne.
4 i 5 kwietnia Restauracja Prezydent będzie nieczynna.

Aromatyczny barszcz, soczyste mięsa, pyszne dodatki i przekąski, puszysty sernik…
To nasze propozycje smakowitych potraw na wielkanocny stół.

Zachęcamy do składania zamówień.

Zamówienia:
– Na naszej stronie zamow.sztygarka.pl
– Pod numerem telefonu 735 208 417 lub 32 241 53 65, w godzinach 12.00 – 17.00
– Zamówienia można składać do 28 marca do 16.00.

Płatności:
– Online lub przy odbiorze (prosimy, zapłać kartą, jeśli to możliwe)

Odbiór i dostawa:

2 i 3 kwietnia realizujemy zamówienia wyłącznie z menu wielkanocnego.
– Zachęcamy do odbioru osobistego w dniach 2 kwietnia (piątek) w godzinach 12.00-19.00 i 3 kwietnia (sobota) 09.00-12.00.
– Dostawy realizowane będą 2 kwietnia (piątek) w godzinach 12.00-19.00 i 3 kwietnia (sobota) 09.00-12.00.
– Prosimy o wybranie dnia odbioru / dostawy, a w sprawie godziny dostawy będziemy kontaktować się indywidualnie. Gorąco zachęcamy do wybrania 2 kwietnia.
– Potrawy będą pakowane próżniowo lub w zgrzewanych pojemnikach cateringowych.
– Ciasta będą pieczone na dzień przed doręczeniem.
– W razie pytań prosimy o kontakt pod numerem telefonu 735 208 417 lub 32 241 53 65, w godzinach 12.00 – 17.00

 Tradycyjnie do zamówienia dołączymy instrukcję do przygotowania potraw 🙂 

 

Zupy

Barszcz biały z białą kiełbasą (500 ml) 20,-
Rosół z domowym makaronem i wkładką (żołądki i serduszka drobiowe) (500 ml) 15,-

Dania główne

Duszone policzki wołowe z sosem demi glace (140 g + 50 ml) 20,-
Rolada śląska wołowa z sosem pieczeniowym (150 g + 50 ml) 25,-
Pieczona połówka kaczki z sosem różanym (350 g + 50 ml ) 29,
Polędwiczka wieprzowa sous vide z sosem chrzanowym (140 g + 50 ml) 15,-

Dodatki

Kluski śląskie (surowe) 36 szt. (około 500 g) 20,-
Duet kasz (jęczmienna i gryczana palona) z boczkiem (450 g) 13,-
Ziemniaki pieczone w ziołach (450 g) 13,-
Kapusta czerwona (450 g) 16,-
Młoda kapusta zasmażana, z koperkiem (450 g) 20,-
Surówka z białej kapusty (450 g) 10,-

Zimna płyta

Pasztet (500 g) 35,-
Roladka z indyka z farszem warzywnym (500 g) 33,-
Sałatka jarzynowa (500 g) 15,-
Ćwikła z chrzanem (500 g) 15,-
Sałatka z makaronu penne z wędzonym kurczakiem, warzywami i sosem z dodatkiem tabasco (500 g) 28,-
Sałatka śledziowa z ziemniakami (500 g) 23,-
Tymbaliki (500 g) (5 szt.) 13,-
Śledź z trzema sosami (300 g + 3x 80 ml) sos musztardowy, sos ostry, sos śmietanowy 25,-
Sos tatarski do jajek (300 g) 8,-

Ciasta

Sernik Pani Ani z bakaliami (500 g) 32,-

 

Do powyższych cen doliczamy koszt opakowania w wysokości 0,50,- lub 1,- (w zależności od jego rozmiaru).

Powrót