imię i nazwisko

e-mail

treść zapytania

Przedstawione menu jest propozycją standardową. Możemy je zmienić zgodnie z Waszym życzeniem.

 

Danie główne

Zupa (jedna do wyboru)

– Rosół tradycyjny z makaronem
– Krem z białych warzyw z chipsem bekonowym
– Krem prowansalski z pomidorów i pieczonej papryki w aromacie bazylii

Mięsa (dwa na osobę, max 3 rodzaje)

Główna porcja mięsa (jedna do wyboru)
– Rolada śląska w sosie pieczeniowym
– Udko z kaczki z karmelizowanymi jabłkami
Dodatkowe porcje mięsa (dwie do wyboru)
– Rolada drobiowa z farszem grzybowym
– Filet w płatkach migdałowych
– Filet drobiowy zawijany z serem
– Pieczony schab ze śliwką i morelami w sosie śmietanowym
– Karkówka pieczona marynowana w majeranku i czosnku, w sosie własnym
– Schab panierowany zapiekany z pieczarkami i serem

Dania wegańskie, dietetyczne oraz potrawy z ryb do ustalenia

Dodatki (trzy do wyboru)

– Ziemniaki z wody z masłem koperkowym
– Ziemniaki pieczone w ziołach
– Ryż biały
– Kluski śląskie
– Kluski ciemne

Surówki (trzy do wyboru)

– Buraki na zimno lub na ciepło
– Kapusta biała zasmażana z pieczarkami i suszonymi grzybami
– Surówka z marchwi i pomarańczy
– Kapusta czerwona z boczkiem na ciepło
– Warzywa gotowane na parze z masłem migdałowym

Deser

Owoce
Cukierki czekoladowe
Deser serwowany (jeden do wyboru)
– Szarlotka na ciepło, z lodami waniliowymi
– Panna cotta waniliowo-czekoladowa z sosem malinowym
– Lody z owocami, bitą śmietaną i sosem czekoladowym
– Mus chałwowy z sosem malinowym, migdałami i bitą śmietaną
Kawa, herbata

Zimna płyta

Sałatki (dwie do wyboru)
– Sałatka grecka z sosem vinaigrette
– Sałatka brokułowa z kurczakiem, sosem dijon i płatkami migdałów
– Tradycyjna sałatka jarzynowa
Tymbaliki drobiowe
Śledź w oleju z ziołami
Śledź w śmietanie z cebulą
Ryba po grecku
Jajka saute
Jajka z pastami smakowymi
Sos tatarski
Wędliny i żółte sery (polędwica, salami, kabanosy)
Masło
Mięsa pieczone podawane na zimno:
– Pasztet z żurawiną
– Rolady drobiowe z serem pleśniowym i szpinakiem
– Rolada z polędwiczki wieprzowej z kurkami i musem drobiowym
Domowy smalec
Ogórki kiszone
Pieczywo

Kolacja na ciepło I (jedna do wyboru)

– Filet drobiowy nadziewany chrupiącymi warzywami i ziołami, z ziemniakami „wedges” i sosem serowym
– Pieczony łosoś podany na puree z białych warzyw z kalafiorem romanesco i sosem z czerwonego pesto
– Glazurowane żeberka wieprzowe na panczkraucie, z sosem barbecue
– Kita wieprzowa w całości z pieczonymi ziemniakami i kapustą z koperkiem, pomidorami i boczkiem*
– Pieczony rostbef w całości z sosem pieprzowym, opiekanymi ziemniakami i grillowanymi warzywami*
*potrawy serwowane przez kucharzy

Kolacja na ciepło II (jedna do wyboru)

– Barszcz czerwony z krokietem z mięsa wieprzowego
– Żurek staropolski
– Bouef strogonof

Napoje gorące i zimne bez ograniczeń:

Parzona kawa czarna lub biała oraz herbata
Woda mineralna niegazowana (dzbanek 1l)

 

Dekoracja gratis: kwiaty, świece, pokrowce na krzesła

Cena od osoby: 245 zł brutto

 

Napoje bezalkoholowe

*Według zużycia

Soki owocowe Tymbark dzbanek 1l – 16,00 zł
Napoje gazowane firmy Pepsi 0,2l – 6,00 zł

*Bez limitu 20,00 zł/osoba:

Soki owocowe i napoje gazowane z grupy Pepsi – bez ograniczeń