imię i nazwisko

e-mail

treść zapytania

Tydzień francuski

21-27 listopada Zapraszamy na Tydzień Francuski w Restauracji Prezydent i w Kawiarni Pod Wieżą.

 

 

MENU

Krem prowansalski (330 ml) 15,- PLN
mix papryk / pomidory / czerwona cebula / cukinia / czosnek / zioła prowansalskie / crème fraiche

Quiche Lorraine (300 g) 15,- PLN
tarta francuska / farsz na bazie boczku, cebuli i jaj / musztarda francuska

Crème brûlée à la lavande (150 g) 12,- PLN
śmietana / jaja / naturalna lawenda / cukier

Deska serów (220 g) 25,- PLN
mimolette / lazur / camembert /ser kozi / winogrona / orzech włoski / bagietka

Beaujolais Nouveau
Butelka 0,75 l – 59,- PLN
Kieliszek 0,15 l –  14,- PLN

 

RESTAURACJA PREZYDENT

MENU

Przystawki
Deska serów (220 g) 25,- PLN
mimolette / lazur / camembert /ser kozi / winogrona / orzech włoski / bagietka

Mule w białym winie (250 g) 20,- PLN
mule / białe wino / bagietka ziołowa

Zupa
Francuska cebulowa (300 ml) 16,- PLN
bulion / cebula / wino / tymianek / ciasto francuskie / parmezan

Sałatka z kozim serem (250 g) 25,- PLN
sałata / ser kozi / orzechy / konfitura / cykoria / pomidor koktajlowy

Danie główne
Jagnięcina w sosie cebulowym (450 g) 55,- PLN
jagnięcina / sos cebulowy / puree gruszka pietruszka / gratin z buraka

Deser
Crêpes Suzette (200 g) 16,- PLN
naleśniki / sos karmelowo-pomarańczowy / bita śmietana / chrupiąca kruszonka

Beaujolais Nouveau
Butelka 0,75 l – 59,- PLN
Kieliszek 0,15 l – 14,- PLN

 

 

Powrót